Hjem Trening Antrekk Tips Kosthold Foto


Politikk og sånt

Hei og hopp! 

Ja, det er ikke å gjemme under en stol at ungdom som oftes ikke kan noe om politikk? Jeg kunne ihvertfall ikke noe for 4-5 uker siden. Annet en det lille jeg fikk inn gjennom media og venner/familie. Jeg viste ikke hva jeg skulle stemme på skolevalget i fjort, og derfor stemte jeg heller ikke. Det er så dumt at jeg ikke har kunnet noe! Jeg har jo ikke vist hva som var grønnt og rødt? Ikke det at jeg vet det så mye bedre nå heller, men jeg har måtte blitt satt inn i det og tilogmed fått en prøve i det. Det har gjort meg mere intressert og jeg har fått "respekt" for politikere. Må beklage å si det men jeg syntes at politikere var noen tullinger før jeg faktisk lærte om det. Det er ikke bra.

 

Dette får meg til å tenke på når vi egentlig skal lære om politikk? Det burde jo ikke være at vi først som 17åringer blir igangsatt til å lære om det. Jeg burde jo ha kunnet litt før jeg kom på vgs. Jeg vet at det er egent ansvar og følge med i samfunnet, men å lære om politikk er jo grunnleggende samfunnsfag. Dette burde være i skolene i 9-10klasse. Da var jeg gammel nok til å forstå det godt og jeg trengte det for å kunne følge enda bedre med og vite om det som skjedde. Håper egentlig det er opplæring på det nå? For jeg husker ikke å ha lært det, og jeg tror jeg fikk 4-5 i samfunnsfag. Hm. 

For litt siden lærte jeg om hvordan styreformen vår oppstod osv. Det gjorde ihverfall interessen min større! For det er veldig viktig at vi holder demokratiet oppe, for ellers ender vi opp med en mindre koselig styreform for folket. Jeg håper virkelig ikke at vi mister det. For da kan folket miste stemmeretten og en person tar over. Det høres kjipt ut. Så politikere har fått en ny respekt i mine øyne! Det er jo tross alt dem som styrer landet vårt, og passer på oss. Det er ikke bare bare. 

 

Hva tror dere? Burde vi få bedre opplæring i hvordan landet vårt styres eller syns dere det er bra sånn det er?

2 kommentarer

Sandra Anna

14.12.2012 kl.13:40

bedre opplæring!

antinormal sofaradikal

19.12.2012 kl.03:32

Tja. Selv husker jeg opplæring om politiske partier i skolen som veldig gjentakende, kanskje det er noe kommunene/fylkeskommunene prioriterer forskjellig. Var i hvert fall masse prøver rundt det på ungdomsskoletrinnene husker jeg. Og i samfunnsfagen på videregående var det forventa at vi fulgte med på nyhetene, spesielt når det var valg. Syntes vel det var nok lære om politikk i skolen. Men som med alt annet vi hadde på skolen, glemte vi mye av det så fort vi gikk hjem. Nå er jeg litt spess interessert i politikk da ;)

Skriv en ny kommentar

Stine Edvinsen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Stine Edvinsen og er 17 år!

Dette er nå en "sommer trenings blogg" Altså jeg vil skrive om trening og kosthold, men blogge mest denne sommeren. Kan hende jeg fortsetter etter sommeren hvis det er en suksess men jeg kommer ikke fult tilbake før sommer ferien. Jeg har blogget i 3 år og trives med det. Håper du vil følge med !

Er det mere du lurer på så kan du lese mere om meg her.

Lik meg på facebook her

hits